لزوم توجه به انتقال فرهنگ و آموزه های دینی



محمود حکیمی در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی ومتوسطه،‌برای تحصیل دررشته زبان انگلیسی وارد دانشگاه تربیت معلم شد و پس از مدتی تدریس در مدارس، برای ادامه تحصیل دررشته تعلیم و تربیت به انگلستان رفت و پس از دریافت درجه فوق لیسانس و بازگشت به ایران،‌ به تدریس در مراکز تربیت معلم پرداخت. وی اکنون بازنشسته است و به کار مورد علاقه خود که همان تحقیق و تالیف درزمینه ادبیات معاصر انقلابی ایران و تاریخ تمدن است، می پردازد. محمود حکیمی از روزگار تحصیل به ادبیات فارسی و تاریخ تمدن علاقه داشت و با این گرایش به مطالعه آزاد می پرداخت. وي سالها در مدارس تهران به عنوان معلم زبان انگلیسی کار کرده، و پس از بازگشت از انگلستان به عنوان مدرس تعلیم و تربیت در مراکز تربیت معلم به تدریس اشتغال داشته و به تحقیق و تالیف می پردازد. مطالعه، تحقیق و تالیف و سرودن اشعاری با مضمون ادبیات معاصر و انقلابی ایران و تالیف کتبی پیرامون تاریخ تمدن از کارهای روزمره محمود حکیمی است.
حکیمی از پرکارترین نویسندگان کتاب کودک و نوجوان است. برخی از آثار او، مانند مجموعه‌ی ۲۲ جلدی تاریخ تمدن ویژه‌ی نوجوانان و داستان‌هایی از زندگانی امیرکبیر از شمارگان بالایی برخوردار شده‌اند. از آثار اين هنرمند مي توان به مبانی ادبیات کودک و نوجوان: ویژه ادبیات دینی، همراه با عارفان، عیاران و جوانمردان نگاهی به تاریخ معاصر جهان، یا، بحرانهای عصر ما، در مدرسه مولانا: سیری در مثنوی معنوی، در مدرسه حکیم توس، از ایرانم، از شهر آزادگان، درباره فردوسی، سراینده سرود آزادی، در مدرسه پیر نیشابور: نگرشی بر زندگی، آثار و اندیشه های فریدالدین عطار نیشابوری، در مدرسه اقبال لاهوری (سرو آزادی) درباره زندگانی، آثار و اندیشه های محمد اقبال، رودخانه خروشان عشق: نگاهی به زندگانی دکتر سیدحسین فاطمی، زندگی نامه، اندیشه ها و مبارزات دکتر محمد مصدق، زندگی نامه، اندیشه ها و مبارزات علی اکبر دهخدا، مبانی ادبیات دینی کودکان و نوجوانان، طاغوت در جریره‌ای دورافتاده (داستان)، داستان‌ها و فرازهایی از زندگانی امام حسین، نقابداران جوان،همراه با سیاحان و جهانگردان و مسافران تاریخ، هزار و یک حکایت تاریخی (مجموعه سه جلدی) اشاره كرد.
محمود حكيمي با اشاره به ضرورت شناخت نيازهاي جامعه حال حاضر از سوي نويسندگان حوزه ادبيات كودك و نوجوان گفت: براي فعاليت در زمينه ادبيات كودك و نوجوان در مرحله نخست هنرمند بايد نيازهاي جامعه زمان خودش را بشناسد و تشخيص دهد. متاسفانه در برخي از جلساتي كه شركت مي كنم راهنمايي هايي كه به نويسندگاني كه در زمينه ادبيات كودك و نوجوان فعاليت مي كنند، ارائه مي شود نكات جالبي است اما نياز جامعه امروز ما را مشخص نمي كنند.
وی یکی از مهمترین ارکان رو به پیشرفت جشنواره تولیدات استانی را به سمت و سو رفتن تولید آثار فاخر و آموزنده برای کودکان دانست و از همین حیث اشاره داشت که حوزه هنری به عنوان یکی از متولیان صاحب اندیشه بیش از پیش باید به این امر اهتمام بورزد. این پژوهشگر ارزنده کشورمان اظهار داشت که ادبیات کودک از آن چنان اهمیتی برخوردار است،که باید تمامی نویسندگان دور یکدیگر جمع شده و برای تولید هدفمند و صحیح و و بی عیب این آثار با یکدیگر به بحث و تبادل نظر بپردازند.
آموزه های دینی در غالب داستان ای شیرین از جمله این کارها است.
وي افزود: به طور مثال ما در دهه 40 – 50 جامعه نياز ديگري داشت كه اكنون ما در دنياي ديگري زندگي مي كنيم كه كودكان و نوجوانان ما نيازهاي ديگري دارند. نياز برزگ جامعه ما در زمينه ادبيات كودك و نوجوان در حال حاضر اين است كه فرهنگ اهل بيت (ع) و ائمه اطهار (ع) را در جهان تبليغ كنيم.
حكيمي در ادامه خطاب به نويسندگان اين حوزه اظهار داشت: كساني كه در حوزه ادبيات كودك و نوجوان در حال فعاليت هستند،در ابتداي كارشان بايد تاريخ صدر اسلام را دقيق مطالعه كنند تا ضمن دستيابي به اطلاعات بتوانند با نگارش داستان هاي كوتاه، بلند و رمان، وقايع صدر اسلام را براي كودكان و نوجوانان بيان نمايند.
وي ادامه داد: بنابراين نويسندگان اين حوزه بايد نيازهاي جامعه شان را احساس كنند سپس با شناسايي و درك آن ها به نگارش داستان ها و مطالب مورد نظرشان بپردازند و آن ها را منتشر نمايند.
حكيمي در پايان خاطرنشان كرد: ادبيات هاي منتشر شده بايد مطابق با نيازهاي جامعه باشد ، كه اكنون نياز جامعه جهاني و كشور انتقال فرهنگ و آموزه هاي ديني است.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره